donderdag 24 juni 2010

Een dagje bij de dierenartspraktijk

Poeh poeh wat een dag gisteren!

We hadden slechts 2 operatie's op de agenda staan; een castratie van een kater en een gezwel verwijderen bij een Bouvier.
Om 8.45 was er echter gebeld over de Labrador, die had zulke heftige diarree, was zo ziek, dat hij ingestort was dus die kwamen ook om 9.00.

Deze hebben we opgenomen, braunule aangebracht en infuus aangesloten.

De Bouvier ging moeizaam met de narcose, ademdepressie's en 40 kilo hond is lastig tillen en doen, dus kostte aardig wat tijd. De kater castreren was gelukkig zo gebeurd.

De koffie hebben we naast de Labrador gedronken, zodat we goed toezicht hadden op hem, in totaal heeft hij 3 zakken (a 500 ml) infuus gehad.

Tegen de tijd dat we de koffie op hadden en aan de afspraken wilden beginnen om 11.30, kwam er een stel binnen met een heftig bloedende Drentse Patrijs. Deze had zo'n diepe snee in zijn poot (in glas getrapt met uitlaten waarschijnlijk), dat er een ader was geraakt, dus gelijk met spoed naar de operatiekamer! Ook braunule aangebracht, verdoofd en aan het hechten geslagen, bloeden wilde alsnog niet stoppen, vreselijke zeg. Pezen beschadigd, spieren, echt een vreselijke wond.

De mensen die dus een afspraak hadden tussen 11.30 en 12.00 zaten al die tijd te wachten en duurde echt te lang dus de suikerpatient komt volgende week terug voor zijn controle, de 2 honden heb ik hun entingen gegeven en het konijn zijn tanden heb ik geknipt.

Ondertussen werd de Boxer gebracht, deze was al een tijdje niet lekker en dierenarts 2 had een bult in de buik gevoeld en wilde die middag een kijkoperatie gaan doen, dus de Boxer mocht ook een hok in.

De Labrador was zodanig opgeknapt, dat deze naar huis mocht.

Toen even snel een broodje gegeten want om 13.00 begonnen de volgende afspraken weer.
De Drentse Patrijs was ondertussen klaar en mocht op de plek van de Labrador gaan liggen zodat we goed toezicht hadden op hem. In totaal heeft deze hond 4 of 5 infusen gekregen. Gelukkig knapte zij aardig op en ze mocht dan ook om een uur of 15.00 naar huis, morgen controle bij hun eigen dierenarts voor de bloedarmoede en als deze op peil is moet de hond door naar de specialist om te kijken of de poot nog te redden valt.

De dierenarts 2 kwam even naar de Boxer kijken maar de bult was spoorloos verdwenen?! Eigenaar bevestigde ook dat de hond die ochtend in ene een stuk opgeknapt was, dus operatie ging niet door gelukkig! Dus de Boxer mocht ook weer richting huis tegen 15.00.

Tegen ditzelfde tijdstip kwam de Terrier binnen, deze heeft nierfalen en heeft dinsdag al infuus gekregen en vandaag dus herhaling. Hij heeft zelfs een half blikje voer opgegeten terwijl hij aan het infuus lag dus toen de eigenaar kwam om 16.15 kon ik hem dit mededelen, de hond was ook zo vrolijk en pittig. Ik hoop echt dat hij het nog even volhoudt!! Vandaag zal hij weer een infuus krijgen en morgen dan wordt zijn bloed gecontroleerd om te kijken of er verbetering zit in zijn nierfunctie. Maar voor hoe lang......

De overige afspraken verliepen gelukkig soepeltjes, telefoontjes bleven komen en aardig wat mensen aan de balie voor voer, medicijnen en vlooienmiddelen etc etc

Om 16.30 konden we gaan schoonmaken, collega en dierenarts 1 zijn gaan eten en ik ben vertrokken om 17.30 toen zij weer aan de laatste ronde afspraken begonnen.

Ik was echt helemaal leeg toen ik naar huis fietste, of eigenlijk naar mijn moeders huis want daar moest ik Everest nog even opppikken, gelukkig kon ik daar eten, dat scheelde weer!

Maar wat een dag......

Ik hoor het Connie nog zeggen 'goh, het wordt niet zo'n drukke dag vandaag he?!' omdat de agenda niet zo prop- en propvol zat maar zo zie je maar weer; een dagje in de dierenartspraktijk is altijd hectisch!

Maar gelukkig konden we iedereen weer helpen, is alles weer goed afgelopen, en daar doen we het voor!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten